Tarmfloran – ett av kroppens största organ

Tarmfloran, det vill säga tarmen med sina bakterier och andra mikroorganismer, är ett av kroppens största organ. Forskning visar att tarmfloran har betydelse för hur vi mår och att den påverkas av maten vi äter [2]. Genom maten kommer tarmfloran ständigt i kontakt med andra mikroorganismer. Vissa mikroorganismer, som mjölksyrabakterier, inklusive bifidobakterier, finns naturligt i maten och har använts i fermenterade (syrade) livsmedel under årtusenden.

Hela 20 miljarder levande bakterier per dagsdos

A+ Happy Belly innehåller en kombination av levande mjölksyrabakterier och matsmältningsenzymer. Produkten innehåller 5 olika mjölksyrabakteriestammar med hela 20 miljarder levande bakterier per dagsdos.

Levande mjölksyrabakterier hjälper till att balansera tarmfloran samt förbättra nedbrytning och upptag av födan [2,3,4]. Mjölksyrabakterier som finns i A+ Happy Belly kan lindra obehag som upplevs med en mage i obalans, såsom problem med uppblåsthet, gaser eller andra obehag och har även betydelse när det gäller att motarbeta förstoppning genom att det stimulerar tarmrörelserna vid behov [5,6].

Matsmältningsenzymer utsöndras längs matsmältningskanalen för att bryta ner maten till näringsämnen och avfall. Enzymerna hjälper till med nedbrytningen av framför allt protein, kolhydrater och fett. Proteasenzymer bryter ner protein, amylasenzymer bryter ner kolhydrater och lipasenzymer bryter ner fett. Maten måste brytas ner i tillräckligt små beståndsdelar för att näringsämnena ska kunna tas upp av blodet. När kroppen inte kan producera eller utsöndra tillräckligt med enzymer kan denna otillräcklighet också leda till gaser och uppblåsthet. 

Matsmältningsenzymer tillsammans med mjölksyrabakterier kan motverka obalanser

Flera studier visar att matsmältningsenzymer och tarmbakterier fungerar i nära samverkan och att de främjar varandras funktioner [7,8]. Till exempel kan både proteas- och amylasenzymer öka aktiviteten hos våra tarmbakterier. Även vid intag av antibiotika har studier visat att matsmältningsenzymer tillsammans med mjölksyrabakterier kan motverka obalanser i tarmfloran. 

Prebiotika (FOS) och kalcium

Förutom probiotika innehåller A+ Happy Belly även så kallad prebiotika som fungerar som mat för de nyttiga bakterierna i mag-tarmkanalen och som därmed hjälper till att stödja dess tillväxt. I A+ Happy Belly används prebiotika i form av FOS (fruktooligosackarider) som är naturligt förekommande kolhydrater som finns i små mängder i grönsaker men även i vissa frukter och spannmål. Produkten innehåller även kalcium som bidrar till matsmältningsenzymernas normala funktion [1]

Kundservice

Att handla på A+ ska vara en snabb och enkel process, men vi förstår att 
vissa frågor kan dyka upp under och efter ett köp. Här har vi samlat all information 
du behöver. Hittar du inte det du letar efter vänligen kontakta kundtjänst.