Lika värdefull för både kvinnor som män

A+ Hair & Nails är framtaget för att ge kroppen de allra bästa förutsättningarna för att underhålla ett vackert starkt hår med naturlig färg och lyster [1,2]. Det är ett innovativt kosttillskott framtaget för att ge ditt hår och naglar bästa möjliga chanser att behålla sin naturliga styrka och skönhet. Sammansättningen är lika värdefull för både kvinnor som män.

Naturliga ingredienser samt vitaminer och mineraler

A+ Hair & Nails består av helt naturliga ingredienser som kollagen, vindruvkärnextrakt, nässla, samt vitaminer och mineraler som biotin och zink – alla med en specifik tanke på funktion för hårets och naglarnas bästa som kan gynna den naturliga tillväxtprocessen.

Bambuskott, kollagen och MSM är särskilt rik på organiskt svavel. Svavel är i sin tur en viktig beståndsdel i keratin – hårets grundelement. Nere i hårroten är det nybildade proteinet fortfarande väldigt mjukt, men allt eftersom cellerna delar sig och det fylls på med mer keratin underifrån knuffas hårstrået upp ovanför hudytan där proteinet sedan koagulerar och blir till motståndskraftiga fibrer. Ju mer keratin som bildas i roten, desto tjockare blir hårstrået.

Typ I kollagen finns främst i stora mängder i huden, håret och naglarna. I takt med åldrandet minskar kroppens produktion av kollagen. När kroppens befintliga kollagen bryts ned kan det visa sig på olika sätt, bland annat genom att håret blir tunnare. Denna nedbrytningsprocess börjar redan vid 25 års ålder och mängden kollagen minskar därefter med cirka en procent varje år.

Människans hår och naglar består främst av proteinet keratin, samma substans som bygger upp en stor del av exempelvis horn, klövar och klor hos andra däggdjur. Din kropp använder flera aminosyror för att bygga keratin - varav några finns i kollagen, framförallt prolin. Intag av kollagen bör därför ge din kropp de byggstenar den behöver för att skapa hår [3,4.

MSM eller meylsulfonylmetan är ett populärt kosttillskott som används för underhåll av normala keratinnivåer i hår, hud och naglar och är den form av svavel som förekommer i tillskott. Svavel utgör 0,25 procent av en människas totala kroppsvikt och finns i alla vävnader och speciellt i de som är rika på protein som tex hud, hår och naglar. MSM har visat sig öka mängden av både kollagen och keratin i kroppen. Detta är två viktiga näringsämnen i produktionen av nya hårstrån och MSM kan därför göra håret starkare och göra att det ser friskare ut [1].

Bambuextrakt innehåller rikligt med kisel som behövs för att kunna bygga och stärka upp proteiner som kreatin, kollagen och elastin, som våra naglar och hår till stor del består av. Hår, naglar och hud är mycket rika på kisel och i en vetenskaplig studie visade sig oralt intag av kolinstabiliserad kisel ha en positiv effekt på draghållfasthet inklusive elasticitet och brottbelastning och resulterade i tjockare hår [5].

C-vitamin har många funktioner i kroppen och är bland annat en viktig antioxidant som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress [6]. C-vitamin bidrar även till en normal bildning av kollagen som är en viktig komponent för bland annat hud, hår och naglar [6].

Biotin, zink och selen bidrar bland annat till att bibehålla normalt hår medan Zink och Selen bidrar till att bibehålla normala naglar [6].

Nässlan tillhör en av våra nyttigaste och mest näringsrika växter och vindruvskärneextrakt innehåller framför allt så kallade proantocyanidiner som har en stark antioxidant effekt [7].

Vackert hår – inifrån och ut

Bäst påverkan på hårets kvalitet får du inte via rätt schampo, det får du genom en sund och näringsrik kost. För att exempelvis biotin och zink ska kunna bidra till att bibehålla ett sunt hår måste detta ske via hårstråts enda levande del, roten, och roten behöver då rätt näring via kosten.

A+ Hair & Nails innovativa formula ger dig tryggheten du behöver om att de mest centrala näringsämnena inte finns tillgängliga i underskott när hårroten efterfrågar näring för tillväxt. A+ Hair & Nails är ett kosttillskott som distribueras i kapselform, vilket innebär att näringsämnena tas upp av kroppen genom matsmältningssystemet och sedan transporteras ut till hårsäckarna via blodomloppet.

Kundservice

Att handla på A+ ska vara en snabb och enkel process, men vi förstår att 
vissa frågor kan dyka upp under och efter ett köp. Här har vi samlat all information 
du behöver. Hittar du inte det du letar efter vänligen kontakta kundtjänst.