Citrusbioflavonoider ökar upptag

A+ Vitamin C ger hela 500 mg C-vitamin och 50 mg citrusbioflavonoider per tablett. Citrusbioflavonoider samverkar med C-vitamin genom att öka dess upptag i kroppens olika delar. Detta gör att bioflavonoiderna bidrar till att främja C-vitaminets positiva egenskaper [3].

Smart Time Release-funktion

A+ Vitamin C har även en smart Time Release-funktion som gör så att det aktiva innehållet frigörs långsamt i matsmältningssystemet och är helt upplöst efter 4h. Koncentrationen i blodet blir då jämnare över tid.

En antioxidant med flera fördelar i kroppen

C-vitamin är en antioxidant som bidrar bland annat till immunsystemet [1,2och nervsystemets normala funktion [1], till att skydda cellerna mot oxidativ stress [1], till att minska trötthet och utmattning [1] samt bidrar till normal energiomsättning [1].

C-vitamin är också essentiell för bildning av kollagen som är nödvändig för bland annat broskets och hudens normala funktion [1].

C-vitamin underlättar upptaget av andra näringsämnen, bland annat järn, zink, koppar, folsyra och kalcium [1]. C-vitamin skyddar också fettlösliga vitami­ner och andra fettämnen från att oxidera.

Människan är en av få arter som inte kan bilda C-vi­tamin

De flesta djur tillverkar dagligen C-vitamin från glukos i njurar och lever och är därför inte beroende av att få i sig det via kosten. Människan däremot är en av få arter som inte själv kan bilda C-vi­tamin och därför behöver vi tillföra vita­minet via kosten eller genom kosttillskott. Tecken på C-vitaminbrist är i det allvarligaste fallet skör­bjugg som ger blödningar i muskler, leder och i huden.

Kundservice

Att handla på A+ ska vara en snabb och enkel process, men vi förstår att 
vissa frågor kan dyka upp under och efter ett köp. Här har vi samlat all information 
du behöver. Hittar du inte det du letar efter vänligen kontakta kundtjänst.