Unikt sammansatt kosttillskott för immunsystemet

A+ Immunity är ett unikt sammansatt kosttillskott som innehåller en väl avvägd dosering av vitaminerna C och D samt mineralerna zink, koppar och selen som alla har betydelse för immunsystemets normala funktion [1]. A+ Immunity Innehåller även citrusbioflavonoider, en slags mikronäring, utvunnen ur citrusfrukter och som i stor utsträckning studerats för sin möjliga synergistiska effekt på upptaget av C-vitamin i kroppen [2,3].

Extra hög dos av C-vitamin

C-vitamin är ett av de viktigaste näringsämnena för immunsystemets normala funktion [4] och A+ Immunity innehåller därför en extra hög dos av C-vitamin, nämligen 400 mg per kapsel. Brist på C-vitamin kan leda till svaghet, trötthet och irritation [5]. Allvarligare brister kan leda till skörbjugg, försämrad sårläkning samt förhöjd infektionsrisk [5].

Zink och D-vitamin viktigt för ett starkt immunsystem

Zink är ett livsnödvändigt mineral som ingår i nästan 100 olika kroppsfunktioner där den fungerar som en kofaktor i fler än 40 viktiga enzymreaktioner. Zink är viktigt för ett friskt och starkt immunsystem [1,6,7] och medverkar bland annat i produktionen av T-celler samt skyddar cellerna mot oxidativ stress. Zink tillhör de mineraler som är svårast för kroppen att ta upp [8].

D-vitamin är ett livsnödvändigt hormonliknande vitamin som bidrar till att immunsystemet fungerar optimalt [1,9,10]. D-vitamin är ett vitamin som är mycket sällsynt i maten och under vinterhalvåret är det dessutom svårt för kroppen att bilda tillräckligt med D-vitamin på grund av bristande exponering för solljus.

Mineralerna koppar och selen skyddar mot oxidativ stress

Koppar förekommer mest i levern, hjärnan, benmärgen och de röda blodkropparna, men lagras också i musklerna, skelettet och hjärtat. En av kopparns viktigaste uppgifter är att bidra till ett starkt hjärt-kärlsystem och koppar skyddar även kroppen mot oxidativ stress [1]. Koppar stödjer vårt immunförsvar och bidrar till en normal transport av järn i kroppen [1].

Selen finns i alla kroppsvävnader förutom i fettvävnad. Selen har betydelse för vårt immunsystem [1,11och är en av kroppens viktigaste antioxidanter och bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress [1]. Selen är även viktigt för spermaproduktionen och sköldkörtelns funktion [1].

Kundservice

Att handla på A+ ska vara en snabb och enkel process, men vi förstår att 
vissa frågor kan dyka upp under och efter ett köp. Här har vi samlat all information 
du behöver. Hittar du inte det du letar efter vänligen kontakta kundtjänst.