Hela 12 aktiva ingredienser som ger stöd åt den kvinnliga hormonella balansen

A+ Female Balance innehåller väl utvalda näringsämnen som ger stöd åt den kvinnliga hormonella balansen. Det är ett innovativt kosttillskott med hela 12 aktiva ingredienser av bland annat gammalinolensyra (GLA) från gurkörtsolja och svartvinbärsfröolja, jamsrot, lakritsrot och ett komplex av viktiga B-vitaminer. 

Jamsrot har en långvarig historia som medicinalväxt bland Sydamerikas indianer och växtens rötter och knölar innehåller ett intressant ämne som benämns diosgenin. Diosgenin innehåller förstadier till det som forskarna kallar ”moderhormonet” DHEA som kan omvandlas till ett flertal hormoner i kroppen däribland våra könshormoner. Jamsrot är också en av de växter som naturligt innehåller högst koncentrat av fytonäring, en substans som behövs för att fytoöstrogener ska kunna verka optimalt i kroppen [2,3].

Lakritsroten känner många till endast för användningen i lakritsgodis, men att den traditionellt använts just av kvinnor för dess positiva egenskaper är det inte många som känner till. A+ har dock fångat upp detta i denna innovativa produkt. Lakritsroten innehåller bland annat så kallade isoflavoner som är en undergrupp till fytoöstrogener och som finns naturligt i vissa växter och som har östrogenlika effekter [4,5].

B-vitaminer behövs för en lång rad olika funktioner i kroppen. Bland annat behövs de för att kroppens ämnesomsättning, immunförsvar, nervsystem och celldelning ska fungera normalt men även hud, hår och naglar är beroende av B-vitaminer [1]. De behövs också för att kroppen ska kunna producera serotonin (signalsubstansen som får oss att känna välbefinnande och glädje), minska stress, främja muskelavslappning och känslan av lugn [6]. B-vitaminerna har även en stor betydelse för vår hormonproduktion och för att hormonerna i kroppen ska fungera optimalt. Många med PMS-besvär eller andra hormonella obalanser har därför visat sig ha ett extra stort behov av just B-vitaminer.

Bland annat bidrar B6-vitamin till att reglera den hormonella aktiviteten och till att minska trötthet och utmattning [1].

Biotin bidrar till en normal energigivande metabolism och till ett normalt fungerande nervsystem [1].

Gurkörtsolja och svartvinbärsfröolja är båda rika på omega-6-fettsyran gammalinolensyra (GLA). GLA har i kliniska studier visat sig kunna lindra kvinnors smärta i samband med PMS [7,8].

Kundservice

Att handla på A+ ska vara en snabb och enkel process, men vi förstår att 
vissa frågor kan dyka upp under och efter ett köp. Här har vi samlat all information 
du behöver. Hittar du inte det du letar efter vänligen kontakta kundtjänst.