Kollagen ger stadga, elasticitet och struktur

A+ Collagen & Hyaluron innehåller hydrolyserat typ I kollagen från fiskskinn. Typ I är den vanligast förekommande formen i kroppen. Kollagen är en viktig komponent i bland annat hud, hår, naglar, benvävnad och brosk [4]. Intag av kosttillskott med kollagen har i studie visat sig kunna förbättra hudens elasticitet och fukthalt [2,7.

Vad är kollagen?

Kollagen är ett komplext strukturprotein som utgör ca 25–35 % av allt protein i kroppen. Kollagen kan beskrivas som ett kroppseget fiberprotein då det byggs upp av peptider. Peptiderna i sin tur är uppbyggda av långa kedjor av aminosyror, främst prolin, glycin, alanin och arginin [5,6]. Fiberproteinet kollagen behövs bland annat i kroppens bindväv och leder. Det brukar ibland liknas vid klister eller lim – det håller ihop allt. Kollagenet ger stadga, elasticitet och struktur i kroppsvävnader som hud, brosk och skelett. Så mycket som 70 % av din hud och en tredjedel av allt protein i din kropp består av kollagen. 

Hyaluronsyra för minskade rynkor och högre hudelasticitet 

Hyaluronsyra [8är ett ämne som finns naturligt i huden och som spelar en viss roll för celltillväxt av huden. Dess huvudsakliga funktion är dock att den har så kallade viskoelastiska egenskaper vilket innebär att den kan dra till sig och behålla vatten. Hyaluronsyra kan binda vatten upp till hela tusen gånger sin egen volym. Intag av kosttillskott med hyaluron har i studie visat sig kunna minska rynkor och ge en högre hudelasticitet [1].

Kombination av kisel, C-vitamin, biotin och riboflavin

Förutom kollagen innehåller A+ Collagen & Hyaluron även hyaluronsyra, kisel från bambuextrakt, C-vitamin samt Biotin och Riboflavin.

Bambuextrakt innehåller rikligt med kisel. Kollagen är beroende av kisel, aminosyror och C-vitamin. All frisk elastisk kroppsvävnad innehåller också rikligt med kisel. När kollagenet i huden skadas, vilket sker konstant på grund av oxidativ stress på och i huden, behövs kisel för att hjälpa till att bygga upp och återskapa denna vävnad. I en vetenskaplig studie visade sig oralt intag av kolinstabiliserad kisel ha en positiv effekt på draghållfasthet inklusive elasticitet och brottbelastning och resulterade i tjockare hår [9].

C-vitamin är en normal och viktig del av huden och har flera goda hälsoeffekter. En av de viktigaste effekterna är att den bidrar till normal kollagenbildning och C-vitamin passar därför perfekt att ta i kombination med det hydrolyserade kollagenet som finns i A+ Collagen & Hyaluron.

Biotin (vitamin B7) och riboflavin (vitamin B2) bidrar båda till att bibehålla en normal hud [3].

Kundservice

Att handla på A+ ska vara en snabb och enkel process, men vi förstår att 
vissa frågor kan dyka upp under och efter ett köp. Här har vi samlat all information 
du behöver. Hittar du inte det du letar efter vänligen kontakta kundtjänst.